27/01/20 | 20:30 h | Palau de la Música Catalana
obres
Amy Beach
Simfonia gaélica en mi menor, op. 32
Teresa Catalán
Rondó para un mayorazgo
Clara Gil Abascal
Frágil
Clara Schumann
Concert per a piano i orquestra en la menor, op. 7
intèrprets
Isabel Pérez Dobarro, piano
Orquestra Simfònica Solidària de Barcelona
Clàudia Dubé Oranías, directora

Homenatge a la dona al món simfònic recuperant l’obra de Clara Schumann al Palau de la Música Catalana

Sis dones al capdavant d’un concert que reivindica el paper femení a la música. Isabel Pérez Dobarro al piano i l’Oquestra Simfònica Solidària de Barcelona, dirigits per Claudia Dubé Oranías, projecten el treball de quatre compositores de l’època romántica i contemporània. Quatre estrenes històriques en un concert exclusiu a Catalunya, amb el debut al Palau de la Música de l’Orquestra Simfònica de Barcelona: dues del s. XIX, el Concert per a piano i orquestra en la menor, op.7 de Clara Schumann i la Simfonia Gaèlica en mi menor, op.32 d’Amy Beach, i dues del s. XXI, Frágil de Clara Gil Abascal i Rondó para un mayorazgo de Teresa Catalán. El concert, que s’emmarca dins el moviment de reivindicació de la dona anomenat “Dona Crearte” recapta fons per als projectes socials i pedagògics destinats a dones i famílies amb risc d’exclusió social.

Artistes
IsabelPerezDobarro 300

Isabel Pérez Dobarro

Nascuda a Galícia, ha desenvolupat la seva carrera com a músic concertista a diferents països com els Estats Units, Rússia, Bèlgica, Itàlia, Portugal, i la seva Espanya natal. Ha actuat en nombroses sales a nivel mundial com el Carnegie Hall, el Lincoln Center, la Sala Rakhmàninov i el Conservatori Txaikovski. Recentment ha estat seleccionada per a tocar al Concert for a Sustainable Planet en Carnegie Hall al costat de músics de la New York Philharmonic i el llegendari violoncel·lista Yo Yo Ma. El seu tarannà altruista l'ha portat a realizar conferències al Fòrum de Premis Nobel de la Pau, l’Assemblea de les Nacions Unides, el Parlament Europeu dins l'European Arts Forum, les Jornades de Sostenibilitat i Institucions Culturals, What a Woman Forum i els Drets Humans, així com en universitats majoritàriament dels EEUU, on resideix actualmente.

L’Any 2016, juntament amb la mezzo-soprano Anna Tonna, Isabel Pérez Dobarro va guanyar el premi New York Women Composers Seed Grant per a la realització del projecte Women in Music, iniciativa que promou la música composta per dones, tant als Estats Units com a Espanya.

IsabelPerezDobarro 300

Clàudia Dubé Oranías

Nascuda a Barcelona, ha estat deixeble de piano dels Mestres Junnar Kano, Jordi Farrés, Carlos Julián, Ludovica Mosca, Maria Miró i Jordi Camell, i de violí d’Irina Maximova i Miguel Simarro. També ha estat formada en pedagogia i interpretació de piano clàssica i contemporània a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El 2015 va començar a rebre classes de direcció orquestral amb el Mestre Jordi Guri i el 2016 va iniciar els seus estudis a l’Escola de Direcció d’Orquestra i Banda "Maestro Navarro Lara" de Huelva (Espanya).

El 2015 funda l’Orquestra de Mataró de la que n’és l’actual directora titular. Recentment ha assistit com a alumna activa al Curs Internacional de Direcció d’Orquestra a Asunción, Paraguai i hi ha dirigit l’"Orquesta Sinfónica Nacional de Paraguay". Dubé Oranías és finalista al Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra que ha tingut lloc a la Cimera Mundial de Directors d’Orquestra a Huelva, l’agost de 2019.